חנוכה חג שמן הזית הישראלי 2019
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
חנוכה חג שמן הזית הישראלי 2019
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
דג לברק על ריבועי פולנטה בשמן זית – שף אסף שטרן

חומרי גלם
500 גרם קמח פולנטה
3 ליטר חלב
200 גרם פרמזן מגורר
13 עלי מרווה
7 שיני שום פרוסות
14 יח ארטישוק ירושלמי מקולף
50 גרם חמאה
200 גרם פילה דג לברק נקי מעצמות
שמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה
פולנטה – מרתיחים 2 ליטר חלב. כאשר החלב חם
מזלפים להדרגה את קמח התירס תוך כדי בחישה
מתמדת בעזרת מטרפה. מוסיפים 2 שיני שום, 4 עלים
של מרווה, כפית מלח וסוכר, ומבשלים על אש נמוכה עד
כשעה וחצי עד שהמסה חלקה ולא גרגירית, יוצקים על
תבנית ומקררים 12 שעות. חותכים לקוביות ומטגנים על
מחבת עם שמן זית עד להזהבה מכל הצדדים.
קרם ארטישוק – מבשלים את הארטישוק הירושלמי
במים חמים עד לריכוך. שהארטישוק מוכן טוחנים
במעבד מזון עם החמאה, וקצת שמן זית למרקם חלק
ומאוזן. מתבלים במלח.
דג – את הדג צולים על מחבת עם שמן זית, שן שום
ומרווה משני הצדדים. מסדרים על המנה על הצלחת
ומזלפים עוד שמן זית כתית ישראלי.

שף אסף שטרן, לופט אוכל. צילום: אנטולי קריניצקי

שף אסף שטרן, לופט אוכל. צילום: אנטולי קריניצקי

אולי יעניין אותך גם:

  • מסיק קיבוץ מגל – ענף עם שורשים
  • עיג’ה – לביבות ירק של יוצאי עיראק
  • טעימות ראשון המסיק של משק 'ברש' בקפה קפה יסוד המעלה
  • חנוכה ביקב טורא
  • קרפצ'יו ים ושורשים – השף אסף שטרן
  • סופגניות מקומיות מטוגנות בשמן זית
שיתוף
  • Google
  • הדפסה
  • Facebook
  • אימייל
  • Pinterest
  • אירועים בבית בד
  • אירועים וסיורים
  • אירועי אוכל ומסעדות
  • אירועים ופעילויות במרכז
  • אירועים ופעילויות בדרום
  • אירועים ופעילויות בצפון
הצטרף אלינו וקבל ישירות למייל את הפעילויות שלנו במהלך החג!

שם מלא

דואר אלקטרוני

ליצירת קשר

שם מלא

דואר אלקטרוני

ניווט מהיר באתר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
פעילויות מרכזיות
  • אירועים וסיורים
הצטרף אלינו בפייסבוק
© כל הזכויות שמורות לענף הזית
נבנה על ידי EYEWEB Digital Lead Machine
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס