בעת העתיקה היה נהוג לאכול לחם עם שמן זית שעורבב עם חומץ. מצאנו מכונים רבים המתארים מאכל זה, ואנו מביאים גרסה מודרנית למתכון שמצאנו בספר בישול בגדדי מן המאה העשירית לכבוד חג שמן הזית.
במקור הוכן המתכון הזה עם כעכ, שהוא מעין כעך עגול עשוי בצק שמרים, שהונח להתייבש מספר ימים. בגרסה שלנו נכין אותו עם לחם מקמח מלא, רצוי לחם שאור, אשר נניח לו להתייבש יום-יומיים לפני ההכנה.
רכיבים:
לחם מקמח מלא, יבש
חומץ בן יין
כמה קוביות קרח
שמן זית
מלפפון
עלי טימין
עלי בזיליקום
מלח
סילאן
הוראות הכנה:
1. בקערה מערבבים 2 כוסות חומץ בן יין, מעט מלח וכף סילאן.
2. מוסיפים כמה קוביות קרח ומעט מים ומערבבים עד שהקרח נמס.
3. משרים 4 פרוסות לחם יבש בתערובת, מוציאים בעדינות ומניחים על כל פרוסה על צלחת.
4. מוזגים על הלחם שמן זית בנדיבות.
5. מניחים על הלחם קוביות קטנות של מלפפון, עלי טימין ועלי בזיליקום קצוצים
** אפשר להגיש עם קרעי עוף צלוי.