חנוכה חג שמן הזית הישראלי 2019
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
חנוכה חג שמן הזית הישראלי 2019
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
לחם עם חומץ ושמן זית- מתכון מקומי עתיק

בעת העתיקה היה נהוג לאכול לחם עם שמן זית שעורבב עם חומץ. מצאנו מכונים רבים המתארים מאכל זה, ואנו מביאים גרסה מודרנית למתכון שמצאנו בספר בישול בגדדי מן המאה העשירית לכבוד חג שמן הזית.
במקור הוכן המתכון הזה עם כעכ, שהוא מעין כעך עגול עשוי בצק שמרים, שהונח להתייבש מספר ימים. בגרסה שלנו נכין אותו עם לחם מקמח מלא, רצוי לחם שאור, אשר נניח לו להתייבש יום-יומיים לפני ההכנה.

רכיבים:
לחם מקמח מלא, יבש
חומץ בן יין
כמה קוביות קרח
שמן זית
מלפפון
עלי טימין
עלי בזיליקום
מלח
סילאן

הוראות הכנה:

1. בקערה מערבבים 2 כוסות חומץ בן יין, מעט מלח וכף סילאן.
2. מוסיפים כמה קוביות קרח ומעט מים ומערבבים עד שהקרח נמס.
3. משרים 4 פרוסות לחם יבש בתערובת, מוציאים בעדינות ומניחים על כל פרוסה על צלחת.
4. מוזגים על הלחם שמן זית בנדיבות.
5. מניחים על הלחם קוביות קטנות של מלפפון, עלי טימין ועלי בזיליקום קצוצים

** אפשר להגיש עם קרעי עוף צלוי.

אולי יעניין אותך גם:

  • מסעדת לוקנדה, מלון רמדה אולבייה נצרת
  • טעימות ראשון המסיק של 'חלוצה' במלונות נבחרים ברחבי הארץ
  • טעימות ראשון המסיק של משק ג'השאן' במסעדות נבחרות
  • ארץ גשור, קיבוץ גשור
  • משק אחיה, שילה
  • עיג’ה – לביבות ירק של יוצאי עיראק
שיתוף
  • Google
  • הדפסה
  • Facebook
  • אימייל
  • Pinterest
  • אירועים בבית בד
  • אירועים וסיורים
  • אירועי אוכל ומסעדות
  • אירועים ופעילויות במרכז
  • אירועים ופעילויות בדרום
  • אירועים ופעילויות בצפון
הצטרף אלינו וקבל ישירות למייל את הפעילויות שלנו במהלך החג!

שם מלא

דואר אלקטרוני

ליצירת קשר

שם מלא

דואר אלקטרוני

ניווט מהיר באתר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
פעילויות מרכזיות
  • אירועים וסיורים
הצטרף אלינו בפייסבוק
© כל הזכויות שמורות לענף הזית
נבנה על ידי EYEWEB Digital Lead Machine
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס