חנוכה חג שמן הזית הישראלי 2019
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
חנוכה חג שמן הזית הישראלי 2019
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
עגבניות מיובשות בשמן זית

רכיבים:
1 ק"ג עגבניות אדומות חצויות
2 כפות מלח
עלי ריחן או נענע
ענף רוזמרין
4 כפות שמן זית
1-2 פלפלים חריפים מיובשים
1-2 שיני שום פרוסות
שמן זית לכיסוי

הוראות הכנה:
1. מסדרים את חצאי העגבניות על רשת מתכת מונחת על תבנית אפיה עם הצד החתוך כלפי מעלה.
2. מפזרים על העגבניות את המלח ועלי הריחן והנענע ומטפטפים שמן זית.
3. מייבשים בתנור ב-50 מעלות צלסיוס במשך 8-12 שעות. כדאי להשאיר את דלת התנור פתוחה מעט. בסיום הייבוש העגבניות צריכות להיות יבשות אך עדיין גמישות.
4. מסדרים את העגבניות בצנצנת מעוקרת בצורה דחוסה, בין השכבות מניחים פרוסות שום ואת הרוזמרין.
5. יוצקים שמן זית עד כיסוי מלא וחותמים את הצנצנת ליומיים לפחות.

אולי יעניין אותך גם:

  • הארטישוק של נעם, ניר בנים
  • ממרח זיתים
  • בוטיק זית רענן
  • סדנא של ניסים בפלא, עם טעימות שמן זית
  • קרפצ'יו ים ושורשים – השף אסף שטרן
  • משק הילמן, מושב נוב רמת הגולן
שיתוף
  • Google
  • הדפסה
  • Facebook
  • אימייל
  • Pinterest
  • אירועים בבית בד
  • אירועים וסיורים
  • אירועי אוכל ומסעדות
  • אירועים ופעילויות במרכז
  • אירועים ופעילויות בדרום
  • אירועים ופעילויות בצפון
הצטרף אלינו וקבל ישירות למייל את הפעילויות שלנו במהלך החג!

שם מלא

דואר אלקטרוני

ליצירת קשר

שם מלא

דואר אלקטרוני

ניווט מהיר באתר
  • בית
  • אודות החג
  • אזורי פעילות בחנוכה
    • אירועים ופעילויות בצפון
    • אירועים ופעילויות במרכז
    • אירועים ופעילויות בדרום
  • פעילויות בחנוכה
    • אירועים וסיורים
    • טועמים ראשון המסיק ברחבי הארץ
    • אוכלים ראשון המסיק ברחבי הארץ
  • מתכונים
    • המלצות השף לשולחן החג
    • מתכוני שמן זית
    • ארוחת ראשון המסיק 2019
  • המלצות השף
  • צור קשר
פעילויות מרכזיות
  • אירועים וסיורים
הצטרף אלינו בפייסבוק
© כל הזכויות שמורות לענף הזית
נבנה על ידי EYEWEB Digital Lead Machine
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס