רכיבים:
1 ק"ג עגבניות אדומות חצויות
2 כפות מלח
עלי ריחן או נענע
ענף רוזמרין
4 כפות שמן זית
1-2 פלפלים חריפים מיובשים
1-2 שיני שום פרוסות
שמן זית לכיסוי
הוראות הכנה:
1. מסדרים את חצאי העגבניות על רשת מתכת מונחת על תבנית אפיה עם הצד החתוך כלפי מעלה.
2. מפזרים על העגבניות את המלח ועלי הריחן והנענע ומטפטפים שמן זית.
3. מייבשים בתנור ב-50 מעלות צלסיוס במשך 8-12 שעות. כדאי להשאיר את דלת התנור פתוחה מעט. בסיום הייבוש העגבניות צריכות להיות יבשות אך עדיין גמישות.
4. מסדרים את העגבניות בצנצנת מעוקרת בצורה דחוסה, בין השכבות מניחים פרוסות שום ואת הרוזמרין.
5. יוצקים שמן זית עד כיסוי מלא וחותמים את הצנצנת ליומיים לפחות.